Dé goedkoopste van Nederland!

Aanleverspecificaties

Om teleurstellingen te voorkomen hebben wij de volgende aanleverspecificaties opgesteld. Gewenste bestandsformaten zijn bij voorkeur: - PDF - JPG - EPS Indien niet anders mogelijk dan kunnen ook de volgende bestandsformaten: - TIFF - PNG - PSD Hierbij treft u de meest belangrijke tips bij het opstellen van uw bestanden.

Afloop / snijmarge

Wij snijden onze producten digitaal, hierin is het wel nodig dat u rekening houd met een afloop. Hiermee voorkomt u dat er bijvoorbeeld witte randen ontstaan of er delen wegvallen. 3 mm afloop aan alle zijdes is in principe voldoende. Gebruik wel daartoe geschikte software voor het ontwerpen. Vermijd Office programma’s.

Lettertypes omgezet naar contouren

Wanneer u een PDF bestand naar ons wil verzenden, moeten de door u gebruikte lettertypen worden ingesloten. Dat betekent dat het moet worden omgezet naar contouren. Een van de meest voorkomende situaties bij PDF bestanden zijn dat de lettertypes niet zijn omgezet naar lettercontouren. Dit heeft als consequentie dat de geprinte lettertype niet overeenkomt met de door u gebruikte lettertype, indien wij het font niet in ons bezit hebben. Het omzetten naar lettercontouren kan simpel in bijvoorbeeld programma als illustrator met sneltoets CTRL – SHIFT –O . Andere optie is dat het lettertype als ttf Font wordt nagestuurd. (Deze staan op uw PC bij configuratiescherm / lettertypes)

Resolutie

Voor ons printwerk houden we een minimale resolutie aan van 300 dpi op ware formaat. Een goed opgezet vector bestand heeft altijd de juiste resolutie.

Kleuropbouw CMYK

Wij printen op basis van 4 kleuren: Cyaan, Magenta, Yellow en Black (CMYK). Als uw bestand is opgebouwd uit PMS kleuren, dan zijn deze benaderbaar maar geen garantie op 100% kleurmatch zoals bij drukwerk. Gebruik in uw ontwerp betrouwbare kleurprofielen zoals ISO-Coated. De kleur zwart is altijd een groot discussie punt binnen de drukwereld. C0%, M 0%, Y 0%, K 100% is in ieder geval NIET de juiste waarde, hiermee krijg je een grijze kleur en dus niet diepzwart. Ons advies voor diepzwart is: C 50%, M 40%, Y 40%, K 100%

Afvlakken van transparanties

Indien u ontwerp transparantie bevat dient het bestand nog wel worden afgevlakt. Bij afvlakken worden transparante illustraties verdeeld in vector en raster gebieden. Zorg hierbij voor juiste pdf instellingen, goede tips kan je lezen o.a. hulpforum van Adobe.

Kom je er niet helemaal uit?

Neem dan contact met ons op
Stel gerust je vraag aan onze spandoeken expert.Neem contact op